GuidePedia

0
Hasil carian imej untuk daun durian belanda
Durian Belanda

Penggunaan ubat Graviola(Durian Belanda).Graviola telah digunakan sangat lama untuk tujuan perubatan yang berlainan

Penggunaannya tidak terhad kepada pokok atau buah sahaja. 

⏭ Penaklukan pokok Graviola, bersama dengan akar, batang, kulit, daun dan benih digunakan untuk menyembuhkan pelbagai penyakit. 

➽ Graviola terdiri daripada banyak bahan kimia yang aktif menentang kanser dan penyakit menyebabkan agen seperti bakteria, parasit dan virus.

Ia juga digunakan untuk merawat keadaan seperti gangguan gastrousus, herpes dan batuk. 

Ia boleh dibuat di pes untuk merawat banyak keadaan kulit dan arthritis. 

Pokok ini terkenal kerana menyediakan banyak ubat semulajadi, seperti masalah pencernaan, tekanan darah tinggi, jangkitan dan demam
Para penyelidik saintifik yang paling terkini tertumpu dalam sifat anti-kanser Graviola dan kuasanya dalam rawatan.

Graviola sebagai ubat kanser yang kuat

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, penggunaan graviola dalam ubat ini adalah pelbagai dan saintis masih lagi menyiasat benih, batang dan daun tumbuhan. 
Beberapa kajian telah mendakwa bahawa sebatian pohon graviola membantutkan pertumbuhan sel dan membunuh sel kanser dengan jayanya.  
Para saintis menunjukkan bahawa sebatian kuat ini menyerang   walaupun sel-sel kanser yang paling tahan.

Bukti dalam penyelidikan

Ujian penyelidikan ini telah menunjukkan kesimpulan berikut:

⤭ Kompaun dalam pokok dan buah Graviola sekitar 10000 kali lebih kuat apabila ia datang untuk melambatkan pertumbuhan kanser, daripada ubat-ubatan yang digunakan dalam kemoterapi.

Walaupun rawatan kemoterapi, sebatian yang diekstrak dari tumbuhan ini hanya membunuh sel-sel kanser dan tidak merosakkan sel yang sihat


Langkah berjaga-jaga mengenai graviola - ada kesan sampingan?

➼ Kesan sampingan Graviola  tidak teruk dan drastik pada mereka yang biasanya mengamalkan rawatan tradisional dan bukannya kemoterapi. Tetapi ada kesan sampingan yang boleh difikirkan. 

 Graviola yang digunakan dalam dos yang besar bertindak sebagai emetik, dan itu bermakna ia menyebabkan membuangKesan sampingan ini sangat serupa dengan kesan sampingan kemoterapi, tetapi graviola adalah cara yang lebih berkesan. 

↝ Sesetengah kajian berkenaan bahawa apabila diambil secara besar-besaran, bahan kimia tertentu yang terdapat di graviola boleh menyebabkan perubahan saraf atau pergerakan disentri.

 Wanita yang menyusu atau hamil dan kanak-kanak perlu mengelakkan pengambilan graviola. Kulit graviola mengandungi anoniin dan anonin, yang sangat tinggi dalam asid hyrocyanic. Kandungan alkaloid juga terdapat dalam daun graviola. 

Asid hydrocyanic dianggap sebagai bahan beracun. Oleh kerana keupayaan graviola untuk menurunkan tekanan darah, ia boleh mempunyai kesan depresi pada sistem kardiovaskular. Oleh itu, ia tidak boleh dimakan oleh orang yang mempunyai penyakit jantung atau mengalami tekanan darah yang sangat rendah. 

Para penyelidik mencadangkan bahawa ia mungkin mempunyai kesan buruk apabila diambil dengan beberapa anti-depressan am yang ditetapkan.

➽➤Sebagai kesimpulan, adalah jelas bahawa graviola mempunyai potensi yang besar dalam penyembuhan kanser . Tidak mungkin makanan dan minuman yang mengandung graviola boleh membahayakan anda apabila diambil sebagai sebahagian daripada diet, tetapi anda harus berjumpa doktor sebelum menggunakan terapi alternatif atau mengambil makanan tambahan, kerana organisasi perubatan belum lagi menyokongnya sebagai terapi alternatif untuk merawat kanser.


💕writing with love💓

Post a Comment


Silakan Komen,..
Komen anda amat saya dihargai,..
Terima Kasih,..

 
Top